Computergidsen

De computer, tablet en smartphone bieden allerlei handige mogelijkheden, maar het is soms moeilijk om bij te blijven met die snelle technische ontwikkelingen. De computergidsen van Gilde De Baronie weten de weg in de wereld van computers, tablets en smartphones en delen hun kennis graag met u. Bij drie leercentra in Breda kunt u deelnemen aan cursussen met verschillende onderwerpen op het gebied van computers. Dus wilt u graag meer doen met de computer of een mobiel apparaat? Bijvoorbeeld e-mailen, zoeken op internet, foto’s maken en delen? Meld u aan voor een cursus van Gilde De Baronie.

Samenwerking met SeniorWeb

De computergidsen bij de leercentra van Gilde De Baronie werken samen met SeniorWeb. Dit is een landelijke organisatie waarvan men lid kan worden om ‘digitaal fit’ te blijven. Hoewel de naam anders doet vermoeden, kan iedereen, van elke leeftijd, bij SeniorWeb terecht voor hulp bij het gebruik van de computer, mobiele apparaten en het internet. De computercursussen van Gilde De Baronie zijn dan ook voor iedereen toegankelijk. SeniorWeb werkt met meer dan 430 leercentra in Nederland en 3 ervan zijn van het Gilde De Baronie in Breda.

Als u bij ons een computercursus volgt, ontvangt u na afloop een tijdelijk gratis lidmaatschap van SeniorWeb t.w.v. €31. Dit geeft u toegang tot de diensten van SeniorWeb. U ontvangt tijdschrift Enter en persoonlijke hulp bij problemen met uw computer of mobiel apparaat. Het lidmaatschap is geldig tot eind 2018.

We bieden 2 verschillende lesvormen aan

Individuele basiscursus

Wij geven niet klassikaal les met gebruik van een cursusboek, maar begeleiden u persoonlijk bij het werken met een computer en het ontdekken van de mogelijkheden die de PC u kan bieden. U bepaalt dus zelf wat u wilt leren. Tijdens de cursus zit elke deelnemer alleen of soms met twee achter zijn eigen laptop, IPad, tablet of smartphone en is er 1 computergids/docent aanwezig. Eventueel kunt u ook gebruik maken van de computer van het Gilde, dit wel graag van tevoren aangeven.

Workshop basiscursus

De workshop is nieuw bij Gilde De Baronie. Dit is geen klassikaal onderwijs, maar we werken samen om een bepaalde lesstof te leren. De computergidsen/-docenten geven opdrachten/oefeningen aan de hand van de leerstof en begeleiden de groep in deze opdrachten. Hierbij leren de cursisten van elkaar en met elkaar. Per groep krijgen ongeveer zes cursisten begeleiding van twee computergidsen. Op dit moment bieden we de Tablet en Smartphone-workshop, maar we verwachten meer workshops te ontwikkelen in 2018.


Voor wie?

  • Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het werken met computer, tablet, smartphone, internet en digitaal fit wilt blijven.
  • Individuele cursus of workshops voor beginners, mensen die een opfriscursus nodig hebben en gevorderden.
  • Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij hun eigen apparaten meebrengen. Het apparaat dient uitgepakt en gebruiksklaar te zijn. Heeft u een onuitgepakt apparaat, dan kunt u terecht bij een inloopmoment. Zie ‘Nieuwe ontwikkelingen in 2018’. Eventueel kunt u in overleg gebruik maken van een apparaat van Gilde De Baronie tijdens de cursus. Neemt u hiervoor tijdig contact met ons op.

Locatie en kosten

  • De totale kosten variëren per cursus, maar bedragen altijd 5 euro per les van twee uur (zie hieronder voor het aanbod).

Aanmelden voor de cursus of meer informatie?


Cursussen en tarieven

CursusnummerCursusnaamTijdsduurTarieven
1Basiscursus Windows 10
6 x 2 uur€ 30,00
2Workshop Smartphone/ Tablet
Android
4 of 6 x 2 uur€ 20,00 of € 30,00
3Workshop Smartphone/ Tablet
Apple
4 of 6 x 2 uur€ 20,00 of € 30,00
4Basiscursus Office6 x 2 uur € 30,00
5E-mail en Internet6 x 2 uur€ 30,00

Locaties leercentra en tijden cursussen

LocatieDagTijdSoort cursus
Surplus De Wisselaar
Tielrodestraat 49 Breda
Maandag13.00 - 15.00
15.00 - 17.00
Individuele Basiscursus
Dinsdag13.00 - 15.00
15.00 - 17.00
Individuele Basiscursus
Woonzorgcentrum De IJpelaar
Overakkerstraat 101 Breda
Woensdag13.00 - 15.00
15.00 - 17.00
Individuele Basiscursus
Vrijdag9.00 - 11.00
11.00 - 13.00
Individuele Basiscursus
Wijkcentrum Heksenwiel
Heksenwiellaan 2 Breda
Woensdag9.00 - 11.00
11.00 - 13.00
13.30 - 15.30
Individuele Basiscursus

Workshop Basiscursus
Donderdag9.00 - 11.00
11.00 - 13.00
Individuele Basiscursus
Stichting Gilde De Baronie
Viandenlaan 5 Breda
Dinsdag14.00 -16.00Workshop Basiscursus

 

Nieuwe ontwikkelingen in 2018

Lezingen

In 2018 verwachten we lezingen te gaan geven over actuele digitale zaken. Per leercentrum van Gilde De Baronie – SeniorWeb zullen dat twee lezingen per jaar zijn. Houd voor aankondigingen deze website, onze Facebookpagina of de plaatselijke weekbladen in de gaten. Ook bij de leercentra zullen aankondigingen te vinden zijn.

Inloopmoment

Per leercentrum zal een inloopmoment gehouden worden waar u terecht kunt met uw digitale vragen. Ook als u graag deel wilt nemen aan een cursus, maar een nieuw apparaat heeft aangeschaft dat eerst nog geïnstalleerd moet worden is de inloop geschikt. Neemt u uw apparaat (laptop, smartphone, tablet) mee en wij proberen u zoveel mogelijk te helpen. In het wijkcentrum Heksenwiel start de inloop per januari 2018.

Individuele basiscursus

De individuele basiscursus zal aangepast gaan worden. De cursist zal één op één les krijgen en vooraf is bekend welke leerstof behandeld gaat worden. Er zal ook ruimte zijn voor vragen.