Stadsgidsen

Breda leren kennen o.l.v. een gids

De stadsgidsen van Gilde De Baronie verzorgen verschillende rondleidingen in de Grote Kerk Breda en beklimmingen van de kerktoren. Ook kunt u onder leiding van onze gidsen meewandelen door het centrum van Breda en andere wijken waarbij ze u de stad beter laten leren kennen.

Het maandprogramma

Wilt u weten welke rondleidingen of wandelingen er deze maand door de stadsgidsen van Gilde De Baronie gegeven worden? Klik dan hier voor het maandprogramma. Hier kunt u ook meer informatie vinden over de inhoud van de afzonderlijke wandelingen.

Rondleidingen en lezingen op afspraak

We verzorgen ook rondleidingen en lezingen op afspraak, bijvoorbeeld voor families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is hierbij ‘maatwerk’ mogelijk. Bijvoorbeeld het combineren van onderdelen van verschillende rondleidingen, aangepaste aanvangstijd of tijdsduur.

Neem voor meer informatie of het aanvragen van een wandeling contact op met de stadsgidsen: Contact Stadsgidsen


Begijnhof 750 jaar

Stadsgidsen van het Gilde De Baronie verzorgen in 2017 een aantal speciale wandelingen in het kader van het 750-jarige bestaan van het Bredase Begijnhof.
Ze vinden plaats op de zaterdagen: 6 mei, 3 juni, 8 juli, 5 augustus, 2 september, 7 oktober en 4 november. Kijk voor details op deze pagina: Begijnhof 750 jaar


Vrede van Breda 350 jaar

In de maanden september oktober en november 2017 verzorgen de stadsgidsen van Gilde De Baronie rondleidingen in het kader van de herdenking van de Vrede van Breda (1667), nu 350 jaar geleden.

Via deze link kunt u de folder raadplegen: Rondleidingen Sporen van de Vrede van Breda – najaar 2017

Via deze link gaat U naar de website van de Historische verzameling van de KMA: Kasteel van Breda