De Grote Kerk backstage

In de kerkkeuken kijken

(klik op een foto om te vergroten, met << of >> naar een andere foto navigeren, nogmaals klikken op de foto om terug te keren)

Een rondleiding door ruimtes van de kerk die doorgaans niet voor publiek toegankelijk zijn, o.a. de kapittelzaal, de consistoriekamer en de hoge kappen boven het kerkschip.

Het is altijd interessant om in theaters en op poppodia achter de coulissen te mogen kijken. In de Grote Kerk van Breda is dat ook zeker de moeite waard.

Per keer kunnen 12 bezoekers mee. Dit beperkte aantal heeft te maken met de geringe grootte van de te bezoeken ruimtes en de draagkracht van het plafondgewelf.

Er zijn enkele belangrijke voorwaarden tot deelname. Men moet:

  • minimaal 12 jaar oud zijn
  • trappen kunnen lopen (in totaal ong. 100 treden; er is géén lift)
  • kunnen bukken
  • de instructies van de gids opvolgen
  • na aanmelding 10 minuten voor aanvangstijd aanwezig zijn.
Deelname: 1) Individueel: (Zie bij ‘Tijdstip’)
2) Groepen: op aanvraag. (Zie bij ‘Tijdstip’)
Deelname op eigen risico.
Vertrekplaats: Vanaf de balie van de Grote Kerk, Kerkplein, Breda.
Tijdstip: 1) Open rondleidingen: Kijk op het maandprogramma van deze website. Aanmelding voor deelname aan de rondleiding kan uitsluitend persoonlijk aan de balie van de Grote Kerk op de dag van de rondleidingen (niet telefonisch en niet via e-mail). Aanvang: 14.00 uur.
2) Groepen: alleen op aanvraag (minimaal 8, maximaal 12 personen), alleen op zaterdag en zondag, mits de ruimten toegankelijk en er gidsen beschikbaar zijn. Voor contact hierover ga naar: Informatie en Aanvragen.
Deelnameprijs: € 5,- pp. (te betalen bij aanmelding)
Duur: ca. 1 uur.

Informatie en Aanvragen: Contact Stadsgidsen