Taaldocenten gezocht

Gilde De Baronie is op zoek naar docenten voor het project Conversatie Moderne Talen. Lees verder om te kijken wie we zijn, wat we doen en wat er van jou als docent wordt verwacht.

Gilde De Baronie is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om de aanwezige kennis en kunde over te dragen aan anderen. Dit gebeurt binnen verschillende activiteiten. Er zijn Taalmaatjes, Conversatiegroepen Moderne Talen, Natuurwandelgidsen, Fietsgidsen, Stadsgidsen en PC-Oefenplaatsen. Binnen het Gilde zijn totaal ongeveer 150 mensen actief die, met veel plezier en passie, hun kennis delen met inwoners en ook toeristen in de omgeving van Breda.

Voor onze Conversatiegroepen Moderne Talen zijn we op zoek naar enthousiaste docenten die les willen geven in Spaans of Duits. Ook docenten voor de talen Engels, Frans, Italiaans, Zweeds of Pools zijn welkom. Wij zoeken een toegewijde vrijwilliger die wil helpen het project uit te breiden en verdere ondersteuning te geven.

Wat verwachten we van je?
Aangezien het om conversatielessen gaat, ligt de nadruk op de gespreksvoering en is de rol van de docent eerder die van begeleider dan die van lesgever, hetgeen niet wegneemt, dat de kennis van de betreffende taal op goed peil dient te zijn. Het is een vrijwillige functie die veel voldoening geeft en waarin je iets kunt betekenen voor je medemens en de maatschappij, ook het sociaal aspect speelt hierbij een grote rol. De tijdsbesteding voor voorbereiding en les geven bedraagt gemiddeld 8 uur in de week.

Op www.gildebaronie.nl vind je meer informatie over onze conversatielessen.
Heb je belangstelling, neem dan contact op met ons kantoor, tel 076-5615158 of stuur een mail naar info@gildebaronie.nl