Cognitieve fitness

Cognitieve fitness houdt meer in dan bewegen alleen. Je kunt het ook “denkend bewegen” noemen. Deze vorm van bewegen versterkt de lichamelijke en geestelijke vitaliteit door fysieke inspanning, intellectuele uitdaging en ontspanning. Het is zoals Erik Scherder ons op TV leert: “Laat je hersenen niet zitten”.

 

Bewegen voor je brein

De groepstrainingen beginnen met een korte uitleg over het brein. Waarom is prikkeling daarvan zo belangrijk en wat is het positieve effect op je lichaam. Ook is er aandacht voor stressbestrijding d.m.v. bewuste ontspanning.

Daarna gaan we ruim een uur bewegen. Tijdens de training krijg je verrassende en uitdagende oefeningen waarbij je op speelse wijze beweegt, opdrachten uitvoert en vooral veel plezier maakt. Geen les is hetzelfde!

 

Opstapje tot meer bewegen

Deze vorm van fitness is heel geschikt voor senioren. In een gezellige omgeving kun je ontdekken wat meer bewegen met je doet. En misschien is het een opstap om (weer) andere sporten op te pakken.

Beginnersgroep Cognitieve Fitness

Voorlopig wordt er niet met een nieuwe beginnersgroep Cognitieve Fitness gestart. Focus ligt nu op de bestaande groepen en het doen van enkele pilots. Zodra we weer starten met een nieuwe beginnersgroep maken we daarvan melding op deze website.
Een beginnersgroep start met een cursus van 10 lessen. Voor elke 50-plusser een sportactiviteit die én het lichaam én de geest fris houdt en bovendien een sociaal en vrolijk karakter heeft. De groep gaat gezamenlijk aan de slag met bewegen en oefeningen voor het brein onder leiding van een gecertificeerde trainer. Ook is er bij de meeste lessen een hulptrainer aanwezig. We sluiten iedere les af met ontspanningsoefeningen.
 
 

Informatie en aanmelden

Zodra we weer starten met een beginnersgroep laten we dat weten. 

Groep Cognitieve Fitness Ter Hoogestraat

Cognitieve Fitness is zeer geschikt voor alle 50-plussers want er wordt rekening gehouden met je lichamelijke en geestelijke conditie. Deze groep van senioren op hogere leeftijd – maar nog heel actief – heeft al ruim een jaar lang tweewekelijks les op woensdagmorgen in de gezamenlijke activiteitenruimte van de hoogbouw Ter Hoogestraat.

Aanmelding voor deze groep is momenteel niet mogelijk, aangezien deze vol zit.

Heb je nog vragen?

 

Mail ons!

Voor wie?

Senioren van 55+ en ouder
Senioren die goed in staat zijn om instructies te volgen
Senioren die nog goed in staat zijn om zowel zittend als staand (er wordt op eigen vermogen meegedaan) oefeningen te kunnen doen.

 

Wat bieden wij?
  • Beginners : 8 lessen van ruim anderhalf uur
  • Gevorderden: 5 lessen van ruim een uur

Begeleiding van een gekwalificeerde trainer cognitieve fitness
Groep van maximaal 12 personen.

 

Locatie

Een gymzaal in Breda of omgeving. 

 

Kosten
  • Beginners circa € 60,-*
  • Gevorderden circa € 37,50*

*eenmalig wordt €10,- inschrijfgeld daarbovenop in rekening gebracht en de exacte prijs is afhankelijk van de zaalhuur

 

En verder
  • Deelname aan onze activiteit is voor eigen risico.