De computer, tablet en smartphone zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Jong en oud worden steeds meer geacht digitaal vaardig te zijn om mee te kunnen doen in de samenleving. Tegelijk verandert er steeds wel iets in de gebruikte programma’s en apps en moeten net aangeleerde handelingen weer worden aangepast.
Ook doen er soms enge verhalen de ronde over criminelen die proberen in te breken in digitale apparaten. Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om ongewenste toegang drastisch te beperken of zelfs te voorkomen.
Digitaal fit blijven?
Wil je ‘digitaal fit’ blijven? Je kennis van de computer, tablet of smartphone opfrissen of uitbreiden? Voor je computer of andere apparaten minder of niet meer afhankelijk zijn van je (klein)kinderen? Dan kan Gilde De Baronie iets voor je betekenen.
Wij bieden een ruim pakket aan gestandaardiseerde en op maat gemaakte lessen. Tijdens deze lessen zal je veel op je eigen computer, tablet of smartphone oefenen om deze apparaten beter te leren kennen. Je neemt daarvoor je eigen apparaat mee en we proberen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven, zodat iedereen antwoord krijgt op gestelde vragen.
Hoe worden onze lessen gegeven?
De lessen worden overdag gegeven in kleine groepjes van maximaal 6 deelnemers en begeleid door 1 of 2 vrijwilligers van Gilde De Baronie. Onze deskundige en geduldige vrijwilligers zijn aangesloten bij SeniorWeb en blijven daardoor goed op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen. Onze vrijwilligers zijn thuis op Windows, Apple en Android.
In ons basisprogramma beginnen we met de bediening, instellingen, privacy en veiligheid van je digitale apparaat.
Een treetje hoger besteden we aandacht aan dagelijkse gebruiken/handelingen zoals e-mail, internet, en het gebruik van apps en programma’s voor het bewerken van bijvoorbeeld foto’s, gebruik van sociale media zoals WhatsApp, en het opslaan van bestanden “in de cloud”. Hierbij is het ook mogelijk om aandacht te besteden aan bijvoorbeeld het aanvragen van DigiD of elektronisch bankieren, het met de computer kopen van een kaartje voor de trein, of het maken van een afspraak bij de dokter.
Voor gevorderden bieden wij lessen aan in tekstverwerking (bijv. Microsoft Word) en reken/spreadsheet programma’s (bijv. Microsoft Excel).
Bij de lessen gaan we uit van 6 lessen van 2 uur. Soms is dat te veel en soms is het net niet genoeg. Afhankelijk van de vorderingen kan het aantal lessen worden aangepast.