Computergidsen

De computer, tablet en smartphone bieden allerlei handige mogelijkheden, maar het is soms moeilijk om bij te blijven met die snelle technische ontwikkelingen. De computergidsen van Gilde De Baronie weten de weg in de wereld van computers, tablets en smartphones en delen hun kennis graag met u. Bij drie leercentra in Breda kunt u deelnemen aan cursussen met verschillende onderwerpen op het gebied van computers. Dus wilt u graag meer doen met de computer of een mobiel apparaat? Bijvoorbeeld e-mailen, zoeken op internet, foto’s maken en delen? Meld u aan voor een cursus van Gilde De Baronie.

Samenwerking met SeniorWeb

De computergidsen bij de leercentra van Gilde De Baronie werken samen met SeniorWeb. Dit is een landelijke organisatie waarvan men lid kan worden om ‘digitaal fit’ te blijven. Hoewel de naam ‘SeniorWeb’ anders doet vermoeden, kan iedereen, van elke leeftijd, bij SeniorWeb terecht voor hulp bij het gebruik van de computer, mobiele apparaten en het internet. De computercursussen van Gilde De Baronie zijn dan ook voor iedereen toegankelijk. SeniorWeb werkt met meer dan 430 leercentra in Nederland en 3 ervan zijn van het Gilde De Baronie in Breda.

Als u bij ons een computercursus volgt, ontvangt u na afloop een tijdelijk gratis lidmaatschap van SeniorWeb t.w.v. €31. Dit geeft u toegang tot de diensten van SeniorWeb. U ontvangt het tijdschrift Enter en persoonlijke hulp bij problemen met uw computer of mobiel apparaat. Het lidmaatschap is geldig tot eind 2018.

We bieden 2 verschillende lesvormen aan

U kunt bij ons terecht voor begeleiding of voor groepsles in workshopvorm. De onderwerpen van de cursussen vindt u in de tabel onderaan deze pagina.

Begeleiding (1 docent voor 2 cursisten)

Wij begeleiden u  bij het werken met een computer, tablet of smartphone en het ontdekken van de mogelijkheden die deze te bieden hebben. U gaat aan de slag op uw PC/ laptop met Windows of op uw Tablet of Smartphone en bepaalt zelf wat u wilt leren. Er is een computergids/docent aanwezig voor uitleg en het beantwoorden van vragen. Wij raden aan uw eigen apparaat mee te nemen, deze kent u tenslotte het beste. Eventueel kunt u gebruik maken van een computer van het Gilde, dit wel graag van tevoren aangeven.

Workshop (2 docenten voor maximaal 10 cursisten)

De workshop is nieuw bij het Gilde. Dit is geen klassikaal onderwijs, maar we werken samen om een bepaalde lesstof te leren. De cursus is een afgerond geheel en gaat over een bepaald onderwerp. De computergidsen geven eerst een uitleg en daarna gaat u aan de slag met opdrachten/oefeningen op uw eigen computer, tablet of smartphone. De computergidsen begeleiden de cursisten bij deze opdrachten. De cursisten leren met elkaar en ook van elkaar.


Voor wie?

  • Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het werken met computer, tablet, smartphone, internet en digitaal fit wilt blijven.
  • Individuele begeleiding en cursus voor beginners, mensen die een opfriscursus nodig hebben en gevorderden.
  • Er wordt van de deelnemers verwacht dat zij hun eigen apparaten meebrengen. Die dienen uitgepakt en gebruiksklaar te zijn. Heeft u een onuitgepakt apparaat, dan kunt u terecht bij een inloopmoment. Eventueel kunt u in overleg gebruik maken van een computer, tablet of smartphone van Gilde De Baronie tijdens de cursus. Neemt u hiervoor tijdig contact met ons op.

Locatie en kosten

  • De locaties van de cursussen vindt u in de tabel onderaan deze pagina. De totale kosten variëren per cursus, maar bedragen altijd 5 euro per les van twee uur (zie hieronder voor het aanbod). In elke les zit een koffiepauze.

Aanmelden voor de cursus of meer informatie?


Cursussen en tarieven

CursusnummerCursusnaamTijdsduurTarieven
1De computer bijt niet (durven de computer te gebruiken, niet meer angstig zijn)
6 x 2 uur€ 30,00
2Basis Windows 10 6 x 2 uur€ 30,00
3Tablet & Smartphone (Android)6 x 2 uur€ 30,00
4Tablet & Smartphone (Apple (iPad en iPhone))6 x 2 uur € 30,00
5Basiscursus E-mail & Internet6 x 2 uur€ 30,00
6Basiscursus Office producten (Microsoft en LibreOffice)6 x 2 uur€ 30,00
7WhatsApp op de Smartphone2 x 2 uur€ 10,00
8Basis Foto (opslaan, eenvoudige wijzigingen, delen)4 x 2 uur€ 20,00

Locaties leercentra en tijden cursussen

LocatieDagTijdSoort cursus
Surplus De Wisselaar
Tielrodestraat 49 Breda
Maandag13.00-15.00
15.00-17.00
Begeleiding
Dinsdag13.00-15.00
15.00-17.00
Woensdag9.00-15.00
Woonzorgcentrum De IJpelaar
Overakkerstraat 101 Breda
Woensdag13.00-15.00
15.00-17.00
Workshop
Vrijdag9.00-13.00
Wijkcentrum Heksenwiel
Heksenwiellaan 2 Breda
Woensdag9.00-11.00
11.00-13.00
13.00-15.00
Workshop

 

Naast de individuele begeleiding en cursussen geven we ook regelmatig:

Lezingen

In de leercentra van Gilde De Baronie – SeniorWeb worden regelmatig lezingen gehouden over actuele onderwerpen op digitaal gebied. U kunt hierbij ook vragen stellen. Ook is dit een goede gelegenheid om geïnformeerd te worden over ons cursusaanbod.

Inloopmomenten bij de PC dokter

Per leercentrum wordt een inloopmoment gehouden waar u terecht kunt met uw digitale vragen. Ook als u graag deel wilt nemen aan een cursus, maar een nieuw apparaat heeft aangeschaft dat eerst nog geïnstalleerd moet worden, is de inloop geschikt. Neemt u uw laptop, smartphone of tablet mee en wij proberen u zoveel mogelijk te helpen.

De lezingen en inloopmomenten worden regelmatig gehouden in één van onze leercentra. Houd voor aankondigingen deze website (www.gildebaronie.nl zie actualiteiten) of onze Facebookpagina in de gaten. Ook op de website van SeniorWeb zullen op de pagina’s van onze leercentra aankondigingen te vinden zijn.