Beginnersgroep Cognitieve fitness

Vanaf oktober 2023 start er weer een cursus ‘Cognitieve fitness’ voor beginners. In deze cursus van 10 lessen is er voor de 50-plusser een sportactiviteit die én het lichaam én de geest fris houdt en bovendien een sociaal en vrolijk karakter heeft. De groep gaat gezamenlijk aan de slag met bewegen en oefeningen voor het brein onder leiding van een gecertificeerde trainer. Ook is er bij de meeste lessen nog een hulptrainer aanwezig. We sluiten iedere les af met ontspanningsoefeningen. NB: op 19 oktober begint de cursus om 15.30u.

De lessen worden gegeven in Gymzaal Stoutenburgstraat.

Cognitieve fitness
Cognitieve fitness houdt meer in dan bewegen alleen. Je kunt het ook “denkend bewegen” noemen. Deze vorm van bewegen versterkt de lichamelijke en geestelijke vitaliteit door fysieke inspanning, intellectuele uitdaging en ontspanning. Het is zoals Erik Scherder ons op TV leert: “Laat je hersenen niet zitten”.

De groepstrainingen beginnen met een korte uitleg over het brein. Waarom is prikkeling daarvan zo belangrijk en wat is het positieve effect op je lichaam. Ook is er aandacht voor stressbestrijding d.m.v. bewuste ontspanning. Daarna gaan we ruim een uur bewegen. Tijdens de training krijg je verrassende en uitdagende oefeningen waarbij je op speelse wijze beweegt, opdrachten uitvoert en vooral veel plezier maakt. Geen les is hetzelfde!

Datum

23 nov 2023
Verlopen!

Tijd

14:30 - 16:00

Kosten

€ 60,- (8 lessen)

Locatie

Gymzaal Stoutenburgstraat
Stoutenburgstraat 28 4834LP Breda
Categorie

Organisator

Cognitieve Fitness
Email
cognitievefitness@gildebaronie.nl
QR code