Fietstocht Bergsche Vesting, ca 55 km

Via de Vuchtpolder en de Linie van de Munnikenhof fietsen we naar Geertruidenberg.  De Vuchtpolder speelde een belangrijke krijgskundige rol in de Tachtigjarige Oorlog. Al voor de komst van de Spaanse troepen werd de polder door het Bredase garnizoen onder water gezet. De Vuchtpolder is een uniek gebied voor weide- en watervogels. De Linie van de Munnikenhof is destijds gemaakt om het gebied tussen Breda en Geertruidenberg te beschermen. Ze vormt een geheel met de Linie van Den Hout en de Spinolaschans. Ook allemaal oude verdedigingswerken.

In Geertruidenberg fietsen we langs een aantal interessante gebouwen. Geertruidenberg kreeg in 1213 stadsrechten en is daarmee Hollands oudste stad ook al betwist Dordrecht dat. Het was een belangrijke handelsstad tot in 1420 de Hoekse en Kabeljauwse twisten de stad veel schade berokkende. Een stad bol van historie. Opvallend is dat veel huizen in de stad nog een naam hebben, hetgeen vroeger gebruikelijk was.

Datum

07 apr 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

De kosten van de tochten zijn €3,- p.p. Ook zijn er 10-rittenkaarten à €25,- te koop. Deze zijn te verkrijgen bij de fietsgidsen of Gilde De Baronie

Meer Info

Meer informatie

Locatie

Intratuin
Terheijdenseweg 296, Breda
Categorie

Organisator

Fietsgidsen Gilde De Baronie
Telefoon
076-5712339
Email
fietsgidsen@gildebaronie.nl
QR code