Fietstocht Boswachterij Dorst, ca 38 km

Een prachtige fietstocht door Boswachterij Dorst. Dat is een uitgestrekt bosgebied dat zich bevindt tussen Rijen, Oosterhout, Teteringen en Dorst. Het is eigendom van Staatsbosbeheer en bestaat voornamelijk uit grove dennenbos dat in het begin van de 19e eeuw op heidegebied is aangeplant. Dit gebied stond bekend als Seterse Heide.

Omstreeks 1850 werd veel bos weer gekapt, omdat het gebied als militair oefenterrein in gebruik werd genomen. Er ontstonden zandverstuivingen, en de nabijgelegen buurtschap Seters moest zelfs met een eikenhakhoutwal tegen het oprukkende zand worden beschermd. In 1899 kreeg Staatsbosbeheer het gebied in bezit. Het werd opnieuw beplant en de militairen vertrokken naar elders. Enkele heiderestantjes en loofbosjes liggen verspreid in het gebied. Daarnaast zijn er een aantal leemputten die ontstaan zijn door de activiteiten van de voormalige steenfabriek in Dorst aan De Vliert en “De Vijf Eiken” die zich te Rijen bevond.

Datum

22 aug 2023
Verlopen!

Tijd

12:30 - 17:00

Kosten

De kosten van de tochten zijn €3,- p.p. Ook zijn 10-rittenkaarten verkrijgbaar van € 25,- Deze zijn te koop bij de fietsgidsen of Gilde de Baronie.

Meer Info

Meer informatie

Locatie

Intratuin
Terheijdenseweg 296, Breda
Categorie

Organisator

Fietsgidsen Gilde De Baronie
Telefoon
076-5712339
Email
fietsgidsen@gildebaronie.nl
QR code