Fietstocht Vincent van Gogh, ca 45 km

Het is  al ruim 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed, maar de belangstelling voor deze bijzondere schilder blijft onverminderd groot. Deze tocht doet zijn geboorteplaats Zundert aan en Etten-Leur waar zijn schilderscarrière begon. 

Vincent van Gogh (geboren in Zundert 1853 en overleden in Auvers-sur-Oise in 1890) was een post-impressionist, een stroming die het impressionisme opvolgde. Hij wilde weergeven wat hij zag en beleefde. Kunst moest de ziel aanspreken. Hij wordt nu gezien als één van de grote schilders van de 19de eeuw. Deze erkenning kwam echter pas laat. Tijdens zijn leven werd maar één schilderij verkocht. Een zus van zijn vriend kocht het een paar maanden voor zijn dood. Van Gogh produceerde al zijn werk in slechts tien jaar, voordat hij begon te lijden aan een zenuwziekte en zelfmoord pleegde. In totaal schilderde hij 825 schilderijen.

We fietsen door de omgeving waar Vincent een deel van zijn leven heeft doorgebracht en geven enkele ‘doorkijkjes’ op zijn prachtige schilderijen. 

 

Datum

18 okt 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

De kosten van de tochten zijn €3,- p.p. Ook zijn 10-rittenkaarten van €25,- te koop. Deze zijn te verkrijgen bij de fietsgidsen of Gilde de Baronie.

Meer Info

Meer informatie

Locatie

Speelbos Mastbos
Bouvignedreef, tegenover Kasteel Bouvigne, Breda
Categorie

Organisator

Fietsgidsen Gilde De Baronie
Telefoon
076-5712339
Email
fietsgidsen@gildebaronie.nl
QR code