Natuurwandeling De Elsakker op de grens met België: GAAT NIET DOOR!

Vanwege de voorspelde storm gaat deze wandeling niet door. Zij wordt verschoven naar donderdag 9 november om 13.30 uur.

Het Belgische deel van de Smokkelaarsroute is een bosgebied met eigen karakter. Het landgoed behoorde in 1500 tot de Abdij van Thorn, nu is het eigendom van Het Vlaamse Gewest. Vooral wild is hier in zijn nopjes zoals de Belgen zeggen. Bos, heide, vochtige graslanden, poelen en vijvers vormen de belangrijkste elementen. Het is een groene oase met grote verscheidenheid aan vogels, maar je vindt er ook zoogdieren, amfibieën en insecten. Biodiversiteit ten top; met de gids kom je er achter. Een grensoverschrijdende wandeling! Loop je ook mee?

De wandeling duurt 1,5 à 2 uur.

Deze wandeling is in de Elsakker in België; net over de grens van Nederland in België. Zie het onderstaande kaartje (link: https://www.gildebaronie.nl/wp-content/uploads/2023/07/Elsakker-Belgie-Parkeerplaats.png).

Bij de afslag met P aanduiding van de N14 (Strijbeekseweg) kom je een klein stukje op een onverharde weg, die goed te berijden is!

Vanuit Ulvenhout is het 7 km via Strijbeek. Misschien afspraken maken voor carpoolen; o.a. vanaf de Boerenbond parkeren in Ulvenhout?

 

Datum

02 nov 2023
Verlopen!

Tijd

13:30

Kosten

Gratis. Vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Meer Info

Meer informatie

Locatie

Elsakker
Strijbeek, Markweg, parkeerplaats Elsakker
Categorie

Organisator

Natuurgidsen Gilde De Baronie
Email
natuurgidsen@gildebaronie.nl
QR code