Natuurwandeling Ulvenhout Voorbos

Het Ulvenhoutse Voorbos, met Natura 2000, is een bos met bijzondere natuurwaarden. Het is een  echt oud eiken- en beukenbos, kenmerkend als moerasbos met beek en kwelwater.

Om zijn rijke bosflora en de biodiversiteit te behouden wordt er momenteel gewerkt aan herstel van de  waterstanden en het verbeteren van de kwelstroom. Er wordt een kleischerm aangelegd en ze zijn bezig met het afplaggen van het dal langs de Broekloop. Delen van het bos en de Broekloop worden ondiep gemaakt. Daarnaast zijn er acties voor het reduceren van stikstof.

Staatsbosbeheer is verder actief met onderhoud van het bos.  De nieuwe aanplant bestaat uit loofbomen zoals haagbeuk, hazelaar, linden, eik en zoete kers. Het publiek mag helaas niet komen waar het bijzondere knikkend nagelkruid en de witte rapunzel staan. Tijdens de wandeling zie je wel de  lentesignalen zoals speenkruid, bosanemoon en dalkruid.

Kom mee, bekijk de flora en aanpassingswerkzaamheden; je bent nooit te oud om nog iets te leren, door het te beleven in de natuur.

De wandeling duurt 1,5 a 2 uur.

Datum

28 feb 2024
Verlopen!

Tijd

13:30

Kosten

Gratis. Vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Meer Info

Meer informatie

Locatie

Voorbos
Parkeren bij begraafplaats De Lichtenberg Dr Dirckxweg 25, 4854 AA Bavel
Categorie

Organisator

Natuurgidsen Gilde De Baronie
Email
natuurgidsen@gildebaronie.nl
QR code