Training Word i.s.m. Mooiwerk

Wil je als vrijwilliger leren hoe je eenvoudig met Microsoft Word kunt werken? Dan is deze basistraining ‘Werken met WORD’ iets voor jou!

Wij maken allemaal weleens een uitnodiging, een notitie, een verslagje, een rapport of een brief. We schrijven teksten of verwerken deze. We gebruiken het voor ons werk, voor ons vrijwilligerswerk maar ook in ons privéleven.

WORD is een van de meeste gebruikte programma’s ter wereld en het biedt talloze mogelijkheden. Maar hoe werkt het programma nu precies? Hoe krijg je makkelijk het resultaat wat je in gedachten hebt?

Wil jij je meer verdiepen in het eenvoudig werken met WORD? Dan is deze training zeker iets voor jou!

Wat gaan we doen?
In deze training gaan we aan de slag met de basisbeginselen van tekstverwerking met Microsoft WORD.
Je komt meer te weten over de diverse mogelijkheden die het programma biedt. Aan de hand van een eenvoudige uitleg ga je zelf aan de slag.

In de training leer je onder andere hoe je een document kunt beheren, bewerken, opslaan en afdrukken.
Daarnaast weet je straks hoe je teksten kunt opmaken, spellingcontroles kunt uitvoeren, en hoe je afbeeldingen en tabellen kunt invoegen en bewerken.

”Werken met WORD is niet moeilijk, het is alleen weten hoe het werkt! ”

Hoe gaan we dit doen?
Deze training wordt in samenwerking met Mooiwerk georganiseerd en bestaat uit een introductie-les en drie reguliere lessen waarin we aan de slag gaan met Microsoft WORD

Tijdens de introductie-les worden gezamenlijk voorbereidingen getroffen om op 5 oktober meteen aan de slag te kunnen. Zo krijg je de mogelijkheid om met de docent naar je computer te kijken (bijvoorbeeld of je een goede versie van Word hebt) word je wegwijs gemaakt in het lesprogramma en ga je aan de slag met het werken in de Cloud.
In de overige drie lessen beginnen we met het lesmateriaal. Er wordt uitleg gegeven en je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.

WORD versie
Er zijn veel verschillende computers en tekstverwerkers, die allemaal ongeveer hetzelfde kunnen. In deze training werken we met WORD op een laptop. Omdat tekstverwerking op een tablet aanzienlijk beperkter is dan op een laptop of computer, is deze cursus niet geschikt voor het gebruik van WORD op een tablet.

Les data
Les 1: 28 september 2022 – introductie les
Les 2: 05 oktober 2022 – reguliere les
Les 3: 12 oktober 2022 – reguliere les
Les 4: 19 oktober 2022 – reguliere les & afsluiting

Doelgroep
Deze training is voor vrijwilligers die aan de slag willen met de basisbeginselen van WORD. Om aan deze training mee te doen heb je geen ervaring nodig met tekstverwerking. Enige ervaring met een computer is wel handig.

Hoe kan ik meedoen?
De training is inmiddels begonnen. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Misschien komt er een vervolg. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Vragen
Heb je vragen over deze training? Neem contact met op via workshops@mooiwerkbreda.nl  Zij helpen je graag verder!

En verder: Deelname aan trainingen, georganiseerd door Gilde De Baronie, is voor eigen risico.

Datum

19 okt 2022
Verlopen!

Tijd

09:30 - 12:30

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Gilde De Baronie
Gilde De Baronie
Viandenlaan 5, Breda
Categorie
QR code