Hofstad uitgebreide rondleiding

De gids start met een impressie bezoek aan de expositie ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ in het vernieuwde Stedelijk Museum Breda.

Hierna volgt de rondleiding door het oude stadscentrum langs plaatsen en monumenten die dateren uit de periode van de Nassaus.
Zoals de voormalige kasteeltuin, nu het stadspark Valkenberg, het Kasteelplein, de Prinsenkapel met renaissance graftombe in de Grote Kerk en het Nassau-paleis. Deze rondleidingen vinden steeds op zaterdag plaats.

De uitgebreide rondleiding meemaken?

 

Aanmelden kan tot uiterlijk 12 dagen voor de rondleiding. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per e-mail. Volg het aanmeldingsformulier:

Samenwerkend collectief
Het programma ‘Hofstad Breda- In de sporen van de Nassaus’ is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking van de Stadsgidsen van Gilde de Baronie, met: Historische Verzameling KMA, Stichting de Grote Kerk Breda, en Stedelijk Museum Breda.

Wilt u verdere informatie over deze rondleiding?

Wanneer: 

Zie de datums onder aan het aanmeldingsformulier. 10.00 tot ca. 12.30u.

 
Vertrek:

Stedelijk Museum, Boschstraat 22, 4811GH Breda.

 

Kosten: 

Met Museum- of kortingskaart € 10,-
Kinderen t/m 12 jaar € 5,-

 

Zonder kortingskaart rekent het museum gereduceerde entreekosten, te betalen aan de aanmeldbalie. Betaling uitsluitend mogelijk met pin of app.
Volwassenen € 6,-
Jeugd 13 t/m 18 jaar € 3,-
Kinderen 5 t/m 12 jaar € 2,-

Voor kortingskaarten zie www.stedelijkmuseumbreda.nl (onderzijde website bij Openingstijden en Prijzen)

Betaling uitsluitend contant en liefst gepast.

 

Duur rondleiding:

Ongeveer 2,5 uur.
 

En verder:

Deelname aan rondleidingen is voor eigen risico.

Maximum aantal deelnemers per rondleiding is 20.

LET OP!
Omdat het Kasteel van Breda militair terrein is, moet iedere bezoeker vanaf 14 jaar zich kunnen legitimeren. De opgegeven gegevens moeten kloppen met wat in uw legitimatiebewijs staat. Zonder legitimatiebewijs heeft u geen toegang tot het kasteelterrein. Het meenemen van rugzakken is niet toegestaan.