Kennis delen in tijden van Corona: Computergidsen III

De activiteiten van Gilde De Baronie kunnen voorlopig niet doorgaan i.v.m. het coronavirus. Onze vrijwilligers delen graag belangeloos hun kennis met anderen, maar kunnen dat op dit moment voor ons Gilde niet of nauwelijks doen. Op onze website plaatsen we daarom de komende tijd toch leuke, interessante en/of nuttige kennis die de gidsen in huis hebben.


Deel 8: Computergidsen: “Hoe kan ik klassieke concerten streamen?”

De pandemie maakt dat alle concertzelen nu gesloten zijn. Er valt wel veel plezier te beleven aan het streamen van (klassieke) muziek, vindt computergids Gijs. Hij deelt graag met u hoe u dat kan doen.  

Orkesten van wereldfaam online

Het Concertgebouworkest Amsterdam en het Berliner Philharmoniker beschikken over een omvangrijk archief met uitvoeringen van hun orkesten, die normaal alleen tegen betaling beschikbaar zijn. Ze hebben nu hun archief vrij toegankelijk gemaakt.

Door gebruik te maken van het streamen kunt u via de iPad/iPhone en Tablet/Mobiel een mooi beeld en geluid op de TV krijgen. Om te streamen is er een Chromecast of Apple TV of een TV (Smart TV) waarop Apps kunnen worden gedownload nodig.

Voor de Berliner Philharmoniker kunt u de App downloaden via de Appstore of Playstore of TV app. U moet daarvoor registreren met e-mail en wachtwoord. De Berliner geeft je een code waarmee de concerten gratis beschikbaar zijn.

Foto: Julio Rionaldo op Unsplash

Voor het Concertgebouworkest kunt u terecht op de volgende website: www.concertgebouworkest.nl. Daar vindt u het archief van dit orkest. Bent u geregistreerd dan ontvangt u e-mails met het laatste nieuws. Op dit moment zijn de concerten gratis te beluisteren. Als het coronavirus is bedwongen,  moet waarschijnlijk de portemonnee er weer aan te pas komen om van deze apps te kunnen genieten.


Onze computergidsen zijn vrijwilligers die u helpen om beter overweg te kunnen met smartphone, tablet of computer. Gilde De Baronie werkt hiervoor samen met SeniorWeb.