Kennis delen in tijden van Corona: Computergidsen

De activiteiten van Gilde De Baronie kunnen voorlopig niet doorgaan i.v.m. het coronavirus. Onze vrijwilligers delen graag belangeloos hun kennis met anderen, maar kunnen dat op dit moment voor ons Gilde niet of nauwelijks doen. Op onze website plaatsen we daarom de komende tijd toch leuke, interessante en/of nuttige kennis die de gidsen in huis hebben.


Deel 1: Computergidsen: “Hoe kan ik videobellen?”

Wilt u, nu het sociale contact zo beperkt is, toch graag mensen ‘zien’? Probeer dan eens te videobellen! Onze computergids Willem verzamelde voor u de benodigde informatie.

Facetime met Apple-apparaten

Met iPhone/iPad/MacBook kunt u gebruik maken van Facetime om te videobellen. Klik op deze link voor een bestand met stap-voor-stap uitleg: Videobellen met Facetime.

WhatsApp bellen met uw smartphone

Heeft u een smartphone? Daarmee kunt u via WhatsApp videobellen met 1 tot 3 anderen. Op de website van SeniorWeb vindt u een eenvoudige uitleg: Seniorweb over videobellen met WhatsApp.


Onze computergidsen zijn vrijwilligers die u helpen om beter overweg te kunnen met smartphone, tablet of computer. Gilde De Baronie werkt hiervoor samen met SeniorWeb.