Torenbeklimming: Op bezoek bij de beiaardier

Lopend door de binnenstad van Breda word je elk kwartier verrast door een mooie melodie van het carillon in de toren van de Grote Kerk.  Op de marktdagen hoor je een gevarieerde aaneenschakeling van  melodieën, gespeeld door onze stadsbeiaardier Paul Maassen.     

Paul Maassen beiaardier Breda – foto Jan Korebrits

Hoe ziet het er daarboven nu eigenlijk uit?  Waar zit die stadsbeiaardier en hoe bespeelt hij nu die klokken? Bent u daar ook benieuwd naar? 

In de maanden april tot november kunt u elke vrijdag om 11.30 uur deelnemen aan een speciale torenbeklimming onder leiding van een gids van Gilde de Baronie. Uw gids vertelt u op de weg naar boven allerlei wetenswaardigheden over de toren en boven ontmoeten we om 12.00 uur de stadsbeiaardier. Hij vertelt de dingen die u altijd al over het carillon hebt willen weten, neemt u mee naar zijn speelcabine en bespeelt zijn beiaardklavier.

Uiteraard heeft u ook nog de gelegenheid om buiten op de omloop te genieten van het geweldige uitzicht over Breda en omgeving.

Het is aan te bevelen om bijtijds voor aanvang van de torenbeklimming aanwezig te zijn. Het aantal deelnemers per beklimming is beperkt. Het maximale aantal personen dat zich tegelijkertijd in de toren mag bevinden is door brandweer en politie bepaald op 25.

Deelname: open rondleiding, op vrijdag in de maanden mei t/m september*
Vertrekplaats: balie van de Grote Kerk (Kerkplein 2, Breda).
Tijdstip: 11.30 uur
Deelnameprijs: € 5,- per persoon (vanaf 12 jaar)
Duur: ± 1 uur.
* voor datum en tijdstip van een open rondleiding zie ‘€˜programma van de maand’€™ op deze website (stadsgidsen) en de plaatselijke media.

Informatie en Aanvragen: Contact Stadsgidsen