Puzzeltocht Grote Kerk Breda

Speciale aandacht voor de kinderen in de Grote Kerk

“Ik vind het heel leuk om te doen en je moet nu ook echt heel goed kijken!” is de reactie van een tienjarig meisje dat samen met haar vriendinnen een puzzeltocht loopt door de Grote Kerk.

De puzzeltocht is gemaakt door het Gilde van de Baronie in samenwerking met de Grote Kerk. De kinderen veranderen in echte speurders die, soms met wat begeleiding, in de kerk leuke, interessante details moeten opzoeken. Een Middeleeuws hoofdje in een nis, een onderdeel van een grafmonument, een tekening op een pilaar. Samen pratend over alles wat ze zien, worden de oplossingen toch vrij gemakkelijk gevonden. De baliemedewerker loopt nog even de antwoorden door en beantwoordt nog een paar vragen.

Als aanvulling op de informatiefolder, de audiotour en de mogelijkheid voor een rondleiding door een gids, is er vanaf nu ook speciale aandacht voor de jongere bezoekers. Kinderen vanaf groep 6/7 kunnen de opdrachten in het met foto’s versierde boekje zelfstandig uitvoeren. Bij jongere kinderen kunnen de vragen worden voorgelezen. Een aanrader voor een eerste bezoek aan dit schitterende monument. Leuk op een kille herfstachtige dag. Er valt zoveel te ontdekken in de Grote Kerk!