Stadsgidsen winnaars Dorpsquiz Ginneken

Op vrijdag 24 november 2017 heeft een team van de stadsgidsen van Gilde De Baronie meegedaan aan de dorpsquiz in Gemeenschapshuis Vianden. De winnaars van deze quiz mogen zich een jaar lang Ginnekens Genie noemen.

In totaal deden er 24 teams mee. De deelnemers waren o.a. groepen uit verschillende straten, maar ook de Historische Kring Ginneken, Heemkundekring Paulus van Daesdonck, Harmonie Concordia en ’t Leste Ogenblik. De quiz bestond uit een aantal rondes, met als onderwerpen: Ginneken algemeen, feesten/ activiteiten in Ginneken en Breda, een fotoronde, een muziekronde en een algemene nieuwsronde.

Natuurlijk was het voor ons team een grote uitdaging, omdat er veel van ze verwacht werd. Het werd een spannende strijd tussen de 24 deelnemende teams, waarbij aan kop nogal eens stuivertje gewisseld werd. Vanaf het begin deden we mee op de hoogste posities, maar het uiteindelijke resultaat is dat ons team de winnaar is geworden. Onze stadsgidsen Ton van Gessel, Evert Klomp, Jan Korebrits en Jan Joosen mogen zich dus met recht Ginnekens Genie noemen.