Modern Breda

Een wandeling door het Chassépark

(klik op een foto om te vergroten, met << of >> naar een andere foto navigeren, nogmaals klikken op de foto om terug te keren)


Uitgangspunt voor de invulling van het terrein van de voormalige Chassékazerne was de ontwikkeling van een campusmodel. Binnen deze opzet zijn er verschillende wooncomplexen tot stand gekomen. Daar waar mogelijk en functioneel werden markante onderdelen van de militaire architectuur behouden en geïntegreerd. De officiële opening vond plaats in 2007.

Op deze 13 hectare metende oppervlakte binnen het centrum van Breda is niet alleen een woonwijk gerealiseerd, er is ook een diversiteit aan gebouwen en voorzieningen te vinden, zoals het Chassé Theater (een van de grootste theaters van Nederland), het Holland Casino, gemeentelijke kantoren, het stedelijk museum, het gemeentelijk archief, een poppodium, een hotel en een grote ondergrondse parkeergarage.

Tijdens de rondleiding wordt toelichting gegeven op de kenmerken en achtergronden van de moderne architectuur en de historie van oudere gebouwen.

Deelname: alleen op aanvraag (zie hieronder bij ‘Informatie en
Aanvragen’€™)
Vertrekplaats: vanaf de ingang van het Chassé Theater, Claudius Prinsenlaan 8, Breda
Tijdstip: verschillende vertrektijden zijn mogelijk
Deelnameprijs: volwassenen € 3,50; kinderen € 1,75.
Duur: 1½ uur

Informatie en Aanvragen: Contact Stadsgidsen