Princenhage

Dorp in de stad Breda

(klik op een foto om te vergroten, met << of >> naar een andere foto navigeren, nogmaals klikken op de foto om terug te keren)


Al in 1198 wordt Princenhage vermeld in oude oorkonden onder de naam ‘€˜Hage’€™. Na de Franse tijd (1813) werd de naam officieel gewijzigd in Princenhage. Het is al eeuwenlang een belangrijk kruispunt van wegen. De historische dorpskern, die gedomineerd wordt door de imposante St. Martinuskerk, is nog vrijwel intact.

De wandelroute begint bij het Princenhaags Museum, volgt de Haagweg met zijn villa’€™s en eindigt op de Haagse Markt bij het oude Raadhuis.

De gids vertelt over de geschiedenis van het dorp en geeft toelichting op panden en hun bewoners, zoals de familie Van Gogh, Pels Rijcken, Van Lawick en Van Bijlandt.

Deelname: 1) open rondleiding, enkele keren per jaar*
2) rondleiding op aanvraag (zie hieronder bij ‘€˜Informatie en Aanvragen’€™)
Vertrekplaats: Princenhaags Museum, Haagweg 334, Breda (gratis parkeren); bij een rondleiding op aanvraag is een andere startplaats mogelijk
Tijdstip: 14.00 uur
Deelnameprijs: volwassenen € 5,00; kinderen € 2,50.
Duur: ± 1.5 uur
* voor datum en tijdstip van een open rondleiding zie ‘programma van de maand’€™ op deze website (stadsgidsen) en de plaatselijke media.

Informatie en Aanvragen: Contact Stadsgidsen