Rondleiding Grote Kerk Breda

(klik op een foto om te vergroten, met << of >> naar een andere foto navigeren, nogmaals klikken op de foto om terug te keren)

De Brabantsgotische Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda is nauw verweven met de Bredase Heren van Nassau, stichters van de Nederlandse Nassaudynastie, die ook in de kerk begraven zijn.
Bijzonder zijn de grafmonumenten van Engelbrecht I en II, het drieluik ‘de Vinding van het Ware Kruis’ van Jan van Scorel, het unieke plafond van de Prinsenkapel, de Middeleeuwse muurschildering van de Blijde Boodschap en het monumentale orgel, uitgevoerd in de Nassaukleuren goudgeel en donkerblauw. Verrassend zijn de 15e eeuwse ‘zitterkens’ van de koorbanken in het hoogkoor.
Tijdens de rondleiding wordt toelichting gegeven op de kunstwerken en de architectuur van de kerk met interessante achtergrondinformatie.

Wandel mee door de Grote Kerk van Breda, een gebouw met een zowel katholieke als protestantse historie.

Deelname*: 1) Individueel (zie bij ‘Tijdstip’)
2) Groepen: op aanvraag (zie bij ‘Tijdstip’)
Vertrekplaats: vanaf de balie van de Grote Kerk (Kerkplein 2, Breda).
Tijdstip: 1) Individueel. Kijk op het maandprogramma van deze website
2) Groepen. Op aanvraag. Maximaal 25 personen. Binnen de openingstijden van de Grote Kerk (ma t/m za: 10.00 – 17.00 uur; zo. 13.00 – 17.00 uur). Voor contact hierover ga naar: ‘Informatie en Aanvragen’.
Deelnameprijs: € 5,00. Voor scholen/opleidingsinstituten geldt een gereduceerd tarief.
Duur: ca. 1 uur
*Mits de Grote Kerk toegankelijk is

Informatie en Aanvragen: Contact Stadsgidsen