Taalmaatjes

In verband met het Coronavirus komen het spreekuur en de intakegesprekken van het taalmaatjesgilde tot nader order te vervallen. Kijk voor informatie over  online doorgaan met de taalcoaching op de site van Het begint met taal.

Taalmaatjesgilde: De Nederlandse taal oefenen met een taalmaatje

Wilt u de Nederlandse taal beter leren spreken? Heeft u iemand nodig om Nederlands mee te oefenen?

Het Taalmaatjesgilde kan een taalmaatje voor u zoeken om samen Nederlands mee te praten. Hij of zij kan u helpen met de taal.

Als u in Breda woont of wekelijks naar Breda kunt komen en als u minimaal 3 maanden Nederlandse taalles heeft gehad, dan is dit iets voor u. 

Een keer per week Nederlands spreken

Eén keer in de week spreekt u met uw taalmaatje ongeveer 1,5 uur Nederlands. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen, zoals over de stad Breda en omgeving, over politiek of over feestdagen die we in Nederland kennen. Ook kan het actuele nieuws, hobby’s en familie worden besproken. De onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent, komen aan bod.

Het is ook mogelijk om af en toe samen met uw taalmaatje een museum, bibliotheek of buurthuis te bezoeken.

Kosten

De kosten zijn € 40,- voor 1 jaar. Voor asielzoekers is deelname gratis.

Wilt u graag een taalmaatje?

Bel of mail gerust voor een afspraak van ongeveer een half uur. De coördinator bespreekt met u wat de mogelijkheden zijn.

U komt dan op de lijst en wij gaan zoeken naar een geschikt taalmaatje. Soms vinden wij die binnen een paar weken, maar het kan ook wel een paar maanden duren.

 Wilt u iemand helpen met de taal en taalmaatje worden? Lees dan hier verder.