Torenbeklimmingen tijdens intocht Sinterklaas 17 november

Bekijk de intocht eens van grote hoogte

foto: Jan Korebrits

Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas aan in Breda. Tijdens deze gezellige intocht organiseert Gilde De Baronie twee beklimmingen van de toren van de Grote Kerk. U kunt om 13.00 uur en 15.30 uur de toren op onder begeleiding van een van de stadsgidsen. Een mooie kans om dit kinderfeest eens van boven te bekijken.

De ruim 97 meter hoge toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk van Breda is gebouwd tussen 1468 en 1509 in Brabants gotische stijl. Breda vierde in 2009 het 500-jarig bestaan van dit unieke beeldmerk van de stad. De toren is via een wenteltrap te beklimmen onder leiding van een stadsgids van het Gilde De Baronie, die uitleg geeft over de bezienswaardigheden in dit middeleeuwse bouwwerk, zoals de Nassauklok (ongeveer 3500 kg) en de voormalige torenwachterskamer. De omloop, op 60 meter hoogte, biedt een prachtig uitzicht over het historische stadshart van Breda en de verre omgeving.

De torenbeklimming kost € 5,00 en duurt een uur. Aanmelden op de dag zelf bij de balie van de Grote Kerk (Kerkplein 2, Breda). Deelname is op eigen risico. Minimum leeftijd: 12 jaar.

Kijk voor meer informatie over de rondleidingen door Gilde De Baronie op: www.gildebaronie.nl/stadsgidsen.