Rondleiding Valkenberg

Het Valkenberg in Breda is een van de fraaiste stadsparken van Nederland. De naam van het park gaat terug naar de Middeleeuwen. Toen stonden in de tuin ‘Den Hoff’ de valkenkooien van de Heren van Breda: de ‘Valkenberging’.

Later werd het aanzienlijk vergrote park een adellijke kasteeltuin in respectievelijk Italiaanse en Franse stijl, met klassieke beelden in vierkante perken. Vanuit een eigen boerderij in het park werden groente en fruit verbouwd voor de hofhouding.

Eind 19e eeuw werd de voor publiek opengestelde tuin omgevormd tot een romantisch landschapspark. Een eeuw later was het Valkenberg uitgegroeid tot een ‘verwilderd stadsbos’ en is onlangs heringericht met respect voor de geschiedenis. Zo ontstond het open stads- en evenementenpark dat we nu kennen en dat menig Bredanaar als zijn eigen tuin beschouwt.

Tijdens de rondleiding licht de gids het heden en het verleden van het park toe aan de hand van beeldhouwwerken en monumenten, oude gravures en gebouwen die direct aan het park grenzen.

Meelopen?

 

Kijk voor aankomende rondleidingen in onze agenda.

Rondleiding meemaken als groep?

 

Vraag dan een aparte rondleiding aan. 

Vertrek:

Ingang Grote Kerk, Kerkplein 2, Breda.

 

Kosten: 

€ 5 p.p. (volwassenen)

€ 2,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar).

 

Duur rondleiding: 

Ongeveer 1,5 uur.
 

En verder:

Deelname aan stadswandelingen zijn voor eigen risico.