Stadswandeling Breda

Breda is een gezellige stad met vele winkels, kroegjes, restaurants en terrasjes. Daarnaast heeft deze voormalige hofstad ook mooie monumenten te bieden. Deze staan in de rondleiding centraal. Maar ook de moderne bezienswaardigheden worden door onze stadsgids niet overgeslagen.

In het begin van de 12e eeuw wordt de naam Breda voor het eerst schriftelijk vermeld. De plaats krijgt stadsrechten in 1252. Breda was in de 15e en 16e eeuw de hofstad van de eerste Nederlandse Nassaus. Uit die bloeiperiode zijn belangrijke monumenten voortgekomen. De gids laat u deze zien: de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Spanjaardsgat, het Begijnhof, de Waalse Kerk en enkele hofhuizen.

De stadsgids toont u ook modern Breda, waaronder de Nieuwe Veste/Bibliotheek van Hertzberger, het verrassende ‘t Saspleintje, het Kapucijnenhof en de intieme Merkxtuin. Oud en nieuw in harmonie. Uw gids geeft toelichting met interessante achtergrondinformatie.

Deelname: 1) open rondleiding: elke vrijdag en zaterdag (zie maandprogramma).
2) rondleiding op aanvraag (zie hieronder bij ‘Informatie en Aanvragen’€™)
Vertrekplaats: vanaf de ingang van de Grote Kerk (Kerkplein 2, Breda).
Tijdstip: 14.00 uur (bij een rondleiding op aanvraag zijn andere starttijden mogelijk)
Deelnameprijs: volwassenen € 5,00; kinderen € 2,50.
Duur: ± 1½ uur
Voor datum en tijdstip van een open rondleiding zie ‘programma van de maand’€™ op deze website (stadsgidsen) en de plaatselijke media.

Informatie en Aanvragen: stadsgids Gerry Tijmensen telefoon 06-30094051of E-mail stadsgidsen@gildebaronie.nl